Hoe zit het nu?

2018-03-29 09:41:37

Zoals zo vaak ligt de waarheid in het midden. Grondverkoop is in onze gemeente gehouden aan verschillende regels.

Kavels zoals ingetekend kunnen direct gekocht worden, wanneer een kavel te groot of te klein is, moet deze eerst aangepast worden en opnieuw in de markt worden gezet via inschrijving en eventuele loting. Om deze reden is het ook van belang dat je op tijd je behoefte aangeeft zodat de vrije kavels ook voldoen aan de behoefte van toekomstige bouwers.

Kavels zoals ze nu voorliggen zijn vrij verkoopbaar, maar de gegadigde wilde een iets kleinere kavel. Het volledige plan moest hiervoor aangepast worden. Daarom kon de kavel niet per direct verkocht worden. De nieuw getekende kavel wordt opnieuw in de markt gebracht, op deze kavel kan dan ingeschreven worden. Bij meerdere inschrijvingen vindt er vervolgens een loting plaats.

In bovenstaand geval is Vereniging Peelbelang niet betrokken geweest. Heb je serieuze belangstelling in een kavel en heb je het gevoel dat je niet de volledige medewerking hebt van de gemeente, laat het ons weten zodat we je kunnen helpen om de aankoop van een kavel te bespoedigen. Het bestuur van Vereniging Peelbelang investeert veel tijd en energie in een goede relatie met het gemeentebestuur en de ambtenaren, maak als inwoners dan ook gebruik van deze relaties!

Werkgroep WWL

TERUG NAAR HOMEPAGINA