Bomenkap Heistraat

2018-09-26 19:31:14

Laatste nieuws over het project KORL (Kwaliteitsimpuls Openbare Ruimte Landhorst)

Er is door de gemeente een firma gevonden die het eerste deel van de herinrichting van de Heistraat voor haar rekening gaat nemen, namelijk de kap van de bomen.

Dit houd in dat de bomen 1 of 2 oktober al gekapt gaan worden.

Nu zijn er voor het kappen een paar dingen die voor u belangrijk zijn.

U moet zorgen dat er rondom de te kappen bomen plaats is in een straal van 2 a 3 meter.

Dus hekjes, brievenbussen, paaltjes, planten enz. moeten (tijdelijk) verwijderd zijn.

Indien het niet te verwijderen is dan dient u dit zo spoedig mogelijk met de gemeente te communiceren. Dit kan via Dhr. Bart Huckriede onder telefoonnummer: 0485-388888 

De gemeente is niet verantwoordelijk voor schade aan uw materiaal wanneer het niet tijdig verwijderd is.

Tevens zal het wat lastig kunnen zijn om in of uit uw inrit te komen op het moment van de kap.

Zorg dus dat uw auto vooraf op een andere veilige plaats in het dorp staat. (bijvoorbeeld, de parkeerplaats van de Stek of bij de voetbalvelden) Doe dit zondagavond 30 september al.

Wij begrijpen dat sommige van u wellicht interesse hebben in wat hout wat er vrijkomt. Echter is het hout inbegrepen bij de aanneemprijs. Let op, zowel de gemeente als vereniging Peelbelang staat volledig buiten de afzet van het hout. U kunt dus niet bij ons terecht met de vraag of u hout mag hebben.

Het rooien zal 1 of 2 dagen in beslag nemen. De bomen worden gekapt en de wortels worden uitgefreesd. Gaten die hierdoor op de plek van de bomen komen worden weer aangevuld met zand.

Eventueel  verwijderd wegdek word weer netjes teruggeplaatst.

Wij hopen dat de bomenkap voorspoedig zal verlopen met weinig problemen. Mocht er onverhoopt toch wat gebeuren dan gaan we hier uiteraard over in gesprek. Wellicht overbodig: Er komen net zoveel bomen terug als dat er gekapt gaan worden, zoals afgesproken tijdens de bijeenkomsten.

Werkgroep KORL  Landhorst

TERUG NAAR HOMEPAGINA