Werkgroep Landhorst Mooi

Doel Werkgroep Landhorst Mooi

Landhorst Mooi moet een jaarlijks terug komende dag worden, waarin we met gehele dorp werken aan een mooi Landhorst. Niet dat Landhorst nu niet mooi is, maar gewoon links en rechts de puntjes op de i zetten. Het is tijdens deze dag niet de bedoeling dat we allerlei gemeente werkzaamheden gaan opknappen, maar klussen doen die de zelfwerkzaamheid van Landhorst en 'een kern met pit' weer bevestigen. En wees nou eerlijk, wij zijn met z'n allen toch trots op ons mooie Landhorst. Onderaan de site staat een lijst met mogelijke werkzaamheden.

Leden Werkgroep Landhorst Mooi

  • Ineke de Bruijn-Geene
  • Dini van den Bungelaar

Werkzaamheden Werkgroep Landhorst Mooi

Voor aanvullingen of ideeën: stuur een e-mail via ons contactformulier

In het vervolg zullen de verslagen terecht komen in het nieuws.

 

2010: Zaterdag 22 mei 2010 hebben 12 mensen uit Landhorst tijdens de 6e editie van Landhorst Mooi een aantal grotere zaken aangepakt. De stal in de Dierenweide is opnieuw in de carboleum gezet. In de Pannakooi is een kunststof grasmat aangelegd. Bij de Peelwerker is het bankje volledig gereviseerd en is in de voegen van de kinderkopjes een duurzame vulling aangebracht. Dit alles gebeurde op een prachtige zonnige dag. U kunt hier de foto's van 2010 bekijken.

2009: Tijdens de 5e Landhorst Mooi dag is het fietscross baantje aangelegd in Landhorst Oost. De foto's van Landhorst Mooi uit 2009 zijn hier te bekijken.

2008: 17 mei 2008 is tijdens Landhorst Mooi de Pannakooi geplaatst. Daarnaast is er een begin gemaakt met het ophalen van de tegels van het voetpad langs de Dierenweide. Aanstaande zaterdag 24 mei 2008 wordt dit karwei afgemaakt. 
Binnenkort wordt bekend gemaakt wanneer het Pannaveldje officieel geopend wordt. Zeer waarschijnlijk is dat op vrijdag 13 juni 2008, rond 18.00 uur voordat de jeugd van Landhorst begint aan het MENOS- of AJOLA kampweekend. Voor de fotos van Landhorst Mooi in 2008 kunt u naar de foto pagina gaan.

Hier staan de regels van het Pannaspelen. Ze worden ook opgehangen bij het Pannaveldje.

2007: Zaterdag 12 mei 2007 was alweer de derde editie van Landhorst Mooi. Naast de gebruikelijke werkzaamheden werd dit jaar een deel van het voetpad langs de Dierenweide opnieuw gelegd zodat het beter begaanbaar geworden is. In Landhorst-Oost is er een voetpad gelegd langs het voetbalveld. Zo kunnen wandelaars makkelijk de Staatsbossen bereiken. De fotos van Landhorst Mooi 2007 zijn hier te vinden.

2006: Zaterdag 27 mei 2006 vond de tweede editie van Landhorst Mooi plaats. 

Anders dan de foto uit de Peelrandwijzer doet vermoeden hebben vele mensen hard gewerkt om een bijdrage te leveren tijdens deze dag. Zo zijn een aantal wortels onder het voetpad langs de Dierenweide onder de tegels verwijderd. De Peelwerker, Voetstappen en Jeu de boules banen verzorgt. Verder is het pleintje aan de Scheperstraat opnieuw ingericht.

Nadat vele handen de laatste wortels verwijderd hadden, alles geëgaliseerd, bemest en opnieuw ingezaaid, is nu ook door de gemeente een bankje geplaatst. Alle deelnemers aan deze dag zijn onder het genot van een kop koffie en koek bedankt voor hun bijdrage. De fotos van Landhorst Mooi 2006 zijn hier te bekijken.

2005: Zaterdag 21 mei 2005 werd voor de eerste keer de middag Landhorst Mooi georganiseerd. Tijdens deze middag vonden de volgende activiteiten plaats:

  • Het pleintje met de voetstappen bij 'De Quayweg' zijn gereinigd en op korte termijn wordt er een nieuw bord geplaatst. De voetstappen zijn gemaakt in aanloop naar de festiviteiten rondom Landhorst 50, wat gevierd werd in 1995. Destijds konden Landhorstenaren hun voetsporen laten vereeuwigen door hun voeten in beton te plaatsen. Wie dit gedaan hebben is te zien op het bord.
  • Bij de 'Peelwerker' zijn de kinderkopjes gereinigd en opnieuw ingewassen. Ook heeft de zitbank een onderhoudsbeurt gehad.
  • Rondom de dierenweide "De Vrije Loop" zijn diverse klusjes uitgevoerd. Zo is het er gesnoeid in het groen rondom de dierenweide.
  • De beoogde werkzaamheden rondom de T-kruising Kerkstraat met Heistraat waren al uitgevoerd. Hier is door de gemeente een prachtige zitplek met pleintje gerealiseerd. De omwonenden hebben voor het egaliseren van de grond rondom het bankje met tafel en het inzaaien van het gras gezorgd.

 U kunt hier de fotos van Landhorst Mooi 2005 bekijken.